Uncategorized

Si të ruani ngjyrën e flokëve të lyer?

I lyeni flokët? Zakonisht ngjyra është më e bukur menjëherë pas lyerjes, por me kalimin e kohës zbehet dhe flokët humbasin shkëlqimin. Ne do të ndajmë me ju disa këshilla të dobishme se si ta bëni ngjyrën tuaj të zgjasë më gjatë, në mënyrë që të shijoni pamjen tuaj të mrekullueshme.

Për shumë femra ngjyrosja e flokëve është pjesë e rutinës së bukurisë. Megjithatë, rezulton se ndryshimi i ngjyrës natyrale të flokëve nuk është aspak një tendencë. Që nga kohërat e lashta, përbërësit natyralë janë përdorur për këtë qëllim. Natyrisht, efekti i pamjes atëherë nuk ishte mbresëlënës dhe afatgjatë. Ndryshe nga atëherë, sot ne kemi një përzgjedhje të madhe të ngjyrave të flokëve dhe shampove për ngjyrosje dhe mund të zgjedhim se si të ndryshojmë pamjen tonë – për një periudhë të shkurtër ose për një periudhë më të gjatë.

Zonjat që përdorin bojë flokësh zakonisht ankohen se ngjyra zbehet shumë shpejt.

Si ta zgjidhim këtë problem?

Zgjidhni një bojë të përshtatshme

Fatkeqësisht, jo çdo bojë flokësh ofron thellësinë e duhur të ngjyrës për ju. Nëse dëshironi të keni një ngjyrë të ndezur dhe intensive, mos u ndalni tek produktet e rastësishme, sepse rrezikoni jo vetëm të mos ju pëlqejë rezultati përfundimtar, por edhe të dëmtoni përgjithmonë flokët tuaj. Ndryshimi i ngjyrës është gjithmonë i rrezikshëm, veçanërisht kur ndryshimi është drastik. Ndryshimet nuk duhet të bëhen shumë shpesh, dhe produktet me cilësi të ulët kërkojnë përdorimin e shpeshtë të bojës. Më shumë përpjekje, më shumë flokë të dëmtuar – absolutisht nuk ia vlen.

Këshilla jonë: Provoni bojërat e flokëve Advance Techniques, të cilat ofrojnë një ngjyrë të bukur dhe të pasur që zgjat shumë.

Mos i lani flokët shumë shpesh

Larja e flokëve duket e padëmshme, por nëse e bëni shumë shpesh, ngjyra zbehet më shpejt. Disa ekspertë këshillojnë të prisni midis 24 dhe 36 orë përpara se të lani flokët për herë të parë pas lyerjes (kjo përjashton larjen e bojës menjëherë pas lyerjes). Në këtë mënyrë pigmentet fiksohen më shumë në flokë dhe rritet qëndrueshmëria e ngjyrës.

Nëse flokët tuaj nuk yndyrosen shpejt, kufizoni larjen me shampo në 2-3 herë në javë. Mund ta rifreskoni ndërmjet larjeve me shampo të thatë. Nëse përdorni shpesh produkte stilimi si shkumë ose llak, nuk do të mund ta ndiqni këtë rregull. Arsyeja është ndoshta e qartë për ju – pasi t’i stiloni flokët me produkte të tilla, të nesërmen nuk do të mund t’i krihni apo stiloni më.

Përdorni produkte që mbrojnë ngjyrën

Vetëm 30-50 vjet më parë, zonjat i ngjyrosnin flokët kryesisht me përbërës natyralë: kamomil për flokët biondë dhe lëvore lisi për ngjyrë kafe. Natyrisht, procesi ishte i gjatë, dhe rezultati – jo plotësisht mbresëlënës. Për fat të mirë, sot nuk kemi nevojë të bëjmë kaq shumë përpjekje në emër të bukurisë.

Kujdesi për flokët e lyer nuk ndalet në përdorimin e bojës. Për të pasur një ngjyrë vërtet të qëndrueshme, duhet të përdorni produkte të krijuara posaçërisht për nevojat e llojit të flokëve tuaj. Nëse i dekoloroni flokët, linja e re Advance Techniques ju ndihmon të ruani një ngjyrë të qëndrueshme, shkëlqim dhe të rigjeneroni flokët. Spërkatësi për mbrojtjen e ngjyrave është një produkt i përshtatshëm si për biondet ashtu edhe për brunet dhe për zonjat me flokë të kuqe. Nëpërmjet formulës së tij inovative që kombinon vajin e luleve dhe teknologjinë Color Shield, kujdeset për intensitetin e ngjyrës dhe ripërtëritjen e flokëve.

Për rezultate më të mira, përdorni të gjithë gamën e produkteve për mbrojtjen e ngjyrave – shampo, zbutës, maskë, spërkatës.

Shmangni temperaturat ekstreme

Kushtet e motit dhe mënyra se si i stiloni flokët luajnë një rol të madh në zbehjen e ngjyrës. Nëse dëshironi një ngjyrë intensive për më gjatë, mos e ekspozoni veten në rrezet e diellit direkte dhe shmangni qëndrimin jashtë në ditët më të nxehta.

Ftohtë, erë, tharëse flokësh, piastër, … Të gjitha ndikojnë në jetëgjatësinë e ngjyrës. Prandaj, ju këshillojmë që të shmangni këta faktorë sa herë që është e mundur. Mbani kapele të përshtatshme për sezonin në dimër dhe verë. Me ndihmën e tyre do të jeni me stil dhe flokët do të jenë të bukur për një kohë më të gjatë.

Lini një Përgjigje